Premiär i CX-cupen

 

Tiden går och nu har jag lagt locket på triathlonsäsongen och istället i år igen hoppat på cyclocross-cirkusen!

Anledningen till att det inte blir något mer triathletande i år är att min kropp av någon anledning är väldigt, väldigt trött. Just nu håller vi på att reda ut varför det kan vara så och jag väntar på svar på blodprover. Jag har successivt varit tvungen att träna mindre och mindre och vila mer under sommaren, sovit mycket utan nån förbättring, och samtidigt mått väldigt bra mentalt bortsett från tröttheten så det känns ju som att det borde vara nåt rent fysiologiskt som spökar. Det enda avvikande vi hittat hittills är ett väldigt lågt blodsocker. Men mer om det senare, det var ju CX det här inlägget skulle handla om! Kommer en sammanfattning av min triathlonsäsong snart också.

CX-cupen ser jag som en del av min grundträningsperiod, och just den typen av träning passar mig ganska bra just nu då man kommer undan med ganska liten veckovolym. Jag håller igång simningen och löpningen också, men det dröjer till december innan det blir mer fokus på de grenarna.

Göteborg bjöd strålande väder, en teknisk och varierande bana och många talangfulla tjejer på startlinjen. Lite ringrostigt på lördagen, och då jag fick lov att köra med träningshjul bak greppar det inte riktigt som det ska men det var bara acceptera. En 6:e plats blev det till slut, jag hade kul och inget mer att ge så jag är nöjd!

Under söndagens lopp satt kurvtagningen och skogsåkningen betydligt bättre, och jag var stabil varv efter varv utan att tröttna. Tävlingen blev ett mentalt spel om 4:e platsen då jag hade en ung och talangfull hemmacyklist på hjul i nästan hela loppet. Jag var starkare på 80% av banan, hon klart bättre i skogen och lyckades utnyttja det till perfektion då vi var tvungna att köra om en senioråkare precis i det svåraste partiet på banan, vilket inte jag inte klarade av lika bra. Men jag blev 5:a och fick pris iallafall! Fick mig en rejäl mental prövning i psykningar när personen jag hade på hjul fick hejarop i varenda hörn av banan (det finns många hörn i en CX-bana). Sånt ska man såklart inte ta åt sig av i men efter några sådana varv ville jag bara vråla HÅLL KÄFTEN åt de som ropade hur dålig jag var och hur bra hon var.  Skrek rakt ut i frustration efter målgång då jag inte ens fått en ärlig chans att spurta om 4e platsen. Spelar ju ingen som helst roll EGENTLIGEN om jag blir 4a eller 5a. Men ibland känner man bara så. Fick väl känna att jag lever iallafall 🙂

Tycker hursomhelst att jag har utvecklats jämfört med förra årets CX-tävlingar! Snart kommer mina tävlingshjul och då har jag en helt annan känsla att vänta i kurvtagningarna (lågt däcktryck är viktigt i CX). Ser fram emot kommande cuptävlingar!  Lite bilder nedan, fotat av Janne Bodin:

DSC_6955 DSC_6957 DSC_6958 DSC_6960 DSC_6962 DSC_6965 DSC_6967 DSC_6968 DSC_6970

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s