Dalacupen

Igår bar det av till metropolen Linghed norr om Falun för Dalacup i cykel! Årets andra deltävling och premiär för min del. Alltid lite spännande! Det är sjukt roligt med dessa träningstävlingar, alltid gott om snabbingar på startlinjen så det har en förmåga att bli rätt jobbigt!

Det var nära att det inte blev något race alls för mig, fick punka på tubdäcken precis innan start. Som tur var hade Erik Wallén ett träningshjul över som jag fick låna! Det dröjde inte länge innan attackerna började hagla på första varvet, och jag kände verkligen att jag utvecklats för jag kunde sitta kvar med kontroll istället för maxpuls, som det brukade vara förra året! Hamnade till och med i en utbrytning på andra varvet och när vi blev ikappåkta av klungan tog jag några förningar även när det gick fort. Så jag är riktigt nöjd med cykelformen just nu!

Inte lika nöjd med psyket dagen till ära däremot. Hade precis börjat tänka att jag skulle åka med killarna alla 4 varv (tjejer kör 2 varv men jag var ensam tjej) och så krävdes inte mer för att få mig ur balans än en utskällning för att jag gick åt sidan istället för att gå runt och dra när jag kände att jag inte orkade ta en förning i slutet på andra varvet. Väldigt onödigt och den millisekunden jag tappade fokus gjorde att det som precis hade känts så himla bra plötsligt blev tråkigt och jag släppte klungan. Snittet låg kring 41km/h och rätt ofta 45-50km/h när det gick fort så jag gjorde mitt bästa om man säger så. Måste träna upp teflonpsyket lite och hålla mig till min plan istället för att låta sånt påverka!

Som tur är kommer det ju en massa fler chanser att köra dalacup i sommar så jag ser fram emot många roliga race! Det finns ju en dalacup i triathlon också, första deltävlingen går 3/6 på Lugnet så det får nog bli nästa race för min del!2015-05-26 19.59.06

2015-05-26 19.59.08
After race-häng i Linghed som bjöd på lite sol kvällen till ära
2015-05-26 19.59.31
Kvällens utbrytarkungar! Oskar, Albin och Jimmy
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s