Shopping i Andorra la Vella

Idag hade vi som sagt tänkt hyra endurocyklar, men när vi vaknade i morse både regnade och åskade det. Väderprognosen hade förvisso förutspått regn och kraftig åska hela fredagen, vilket i verkligheten  innebar regn på förmiddagen med lite mullrande. Hursomhelst kändes inte en lift uppe på berget som det bästa stället att vara, och eftersom vi gärna vill ha en hel dag om vi hyr cyklar fick det bli nåt helt annat; en shoppingtur till Andorra la Vella.

Stan är endast några minuters bussfärd bort så det är enkelt att ta sig dit. Det var uppehåll hela eftermiddagen men vi kunde gå utomhus i långbyxor utan att smälta bort idag, rätt skönt.

Vi var in till stan första dagen också eftersom jag behövde ett nytt bakdäck. Då höll jag på att bli tokig på stället då vi letade i sportbutik efter sportbutik och upptäckte att alla hade exakt samma utbud (dvs inga landsvägsdäck). Efter några timmars irrande hittade vi till slut en väldigt välsorterad cykelbutik: Jorma Bike experience. Då var det dessutom lördag, lika trångt som under julhandeln i sverige, 32 grader och folk som röker var tionde meter så det är ju lite underligt att jag ens ville åka tillbaka dit!

Idag var det iallafall 23 grader och väldigt mycket färre människor. Dessutom letade vi inte nåt speciellt vilket nog drog ner stressnivån också. Kom därifrån med ett par jeans, shorts, tröja, linne och klänning som tillskott till garderoben så det var trevligt!

Andorra la Vella är fullproppat med butiker. Man får lätt intrycket att det finns hur mycket grejer som helst, men precis som på sportsidan visade det sig att de flesta klädbutikerna ha mer eller mindre samma märken. Så det räcker gott med att gå in i den största butiken först, sen har de mindre butikerna oftast bara lite annan image men mindre utbud av samma kläder. Det passade oss ganska bra, varken jag eller Jimmy tycker egentligen att det är så kul med shopping så vi kunde avsluta turen och inte känna att vi missat nåt bra.

DSC_0011.JPG

DSC_0085

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s