Mot Spanien

temporary_file1859428129

Dagens runda ser ju lite udda ut.. Idag snittade vi faktiskt över 20km/h, känns lite som en bedrift här! Oklart om det beror på att vi inte fegar lika mycket utför längre. Tanken var iallafall ett lugnare pass så vi valde väl inte de brantaste klättringarna idag.

Vi inledde med klättringen till Arinsal (den jag avbröt häromdagen) och det var fint där också! Aningen svalare idag också men det blir ändå grisigt varmt i stigningarna när luften står stilla.

DSC_0051.JPG

DSC_0054.JPG

DSC_0053.JPG

Efter det rullade vi på neråt och tog oss an nästa klättring mot den spanska gränsen. En ca 15km lång klättring med tunn luft men inte så brant. Hade föreställt mig en gränsstation eller nåt då vägen enligt kartan fortsatte på andra sidan gränsen, men där fanns förutom vidunderlig utsikt en husbil, ett gäng hästar och en grusväg.

DSC_0058.JPG

DSC_0060.JPG

DSC_0074.JPG

DSC_0062.JPG

DSC_0081.JPG

DSC_0057.JPG

Det är otroligt fina vägar i Andorra, märktes redan på bussen från Barcelona att vägarna var lite slätare på den här sidan gränsen. Även väldigt många vägarbetare så det verkar vara högt prioriterat.

Vi rullade ner mot La Massana igen, där stannade vi till på Commençals cykelcafé/uthyrning. Downhill är mer grejen där men vi var ändå välkomna 🙂

Jag beställde en “bocadillo vegetal” då jag tyckte det kunde vara skönt att slippa de enorma mängder skinka de annars har på mackorna. Blev lite förvånad av att upptäcka att tonfisk tydligen är en grönsak här! Nåja, god var den iallafall och innehöll både tomat och sallad 🙂

DSC_0084.JPG

Efter det rullade vi vidare i dalgången norrut förbi Ordino och hamnade i ett fint naturreservat i de norra delarna. Inte jättebrant stora delar av den vägen, kul att få nöta lite på stora klingan också! Uppe i naturreservatet vände vi hemåt igen, blev till slut en bra tur på strax över 4h.

Imorgon är planen att hyra endurohojar! Återstår att se hur det går 🙂

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s