En oregnig dag

DSC_0041.JPG

Det är nästan alltid bra att fundera på saker ur olika perspektiv, vrider man och vänder på saker är sannolikheten hög att man upplever det lite annorlunda. Det gäller även cykelrundor. Märkte inte alls igår att utsikten från Beixalis-stigningen var så vacker då jag var upptagen med att stirra ner i asfalten, få runt pedalerna och inte gråta.

Dagens karta blev ungefär som igår, fast baklänges (mäktig snitthastighet det blir här va) :

temporary_file1240308669

Från detta hållet var klättringen till Beixalis en helt annan historia! Mellan 5-8% lutning innebar kadens över 40 och riktigt skönt flow. Jag känner mig inte riktigt redo att trycka på ordentligt ännu men det blir en hel del malande på sweet spot-intensitet i backarna. Hoppas det ger bra resultat!

Väl uppe fick vi åka ned för backen som tog det bästa ur mig igår och den kändes på nåt vis ännu brantare idag. Galen stigning alltså.

 

Stora vägen från Encamp till Canillo var inte jättekul, uppför och mycket trafik men inte så långt. Sen ytterligare en klättring mot Ordino där jag kunde spinna upp på över 80 i kadens(!) Jimmy tryckte på lite i backarna så jag fick lulla på i vilket tempo jag ville uppför idag. Njutbart!

Efter en liten fikapaus i Ordino var tanken att testa klättringen till Arinsal innan vi åkte hemåt. Åkte en bit men det var riktigt varmt och jag blev trött, så det fick räcka med 1/3 av klättringen idag. Dessutom har vi hela dagen gått och väntat på regn som så gott som alla väderkanaler lovat ska komma, och de mörka molnen hopade sig i Arinsal. Vände hemåt på trötta ben och var nöjd så, Jimmy skarvade med en extra klättring till Beixalis.

Många klättringar och utförskörningar blir det, och det finns nästan inga transportsträckor här. Hoppas och tror att det gör mig både stark och uthållig!

Idag testade vi hotellets SPA, riktigt skönt för benen. Regnet blev det förresten inget av, kanske 5 grader kallare än igår men fortfarande 24 nu när solen gått ner. Får se om det blir något häftigt åskväder som bara bergen kan bjuda på när vi är här!

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s