Mora triathlon och Ornäs triathlon

Hemma i Sverige och Dalarna igen sedan en vecka. I dunklet efter att ha misslyckats helt med den tävling jag sett fram emot mest på hela säsongen har humöret varit lite upp och ner, kroppen har varit seg och jag har tränat väldigt sparsamt. Veckans projekt har varit att rensa garderob, förråd etc på saker jag inte har någon nytta av, och mycket blev det!! Fick åka med hela bilen fullastad till tippen.

Det har också hänt mycket trevligt, som minigolf, inflyttningsfika och i helgen dubbla sprinttriathlon! Sverige bjuder äntligen på sommarväder så det var helt perfekt att kunna åka till ett par lokala tävlingar, hänga med trevligt folk och få upp pulsen lite!

På lördagen bar det av till Mora. Mora triathlonklubb har ordnat en riktigt fin tävling vid Mora strand, kunde ju ha fått vara nån grad varmare i vattnet bara! Simningen gick lite som förväntat efter ett par veckors skrubbsårsvård, och jag tog mig runt utan att vare sig frysa ihjäl, ta emot slag och sparkar eller få panik, ungefär där la jag ribban för en godkänd simning. Malin Cederberg var nästan 2min snabbare än mig, och en halvminut senare låg Emma Graaf. Bara hoppa upp på cykeln och börja kötta och hoppas på det bästa, och efter första varvet var jag om och förbi. Lyckades dock inte skapa tillräcklig lucka. Blev omsprungen av Emma med lite drygt en km kvar till mål och höll rygg ett tag, men benen ville bara inte och jag fick nöja mig med andra plats. Lärdomen jag drar är att man tydligen behöver löpträna i triathlon också 😉 Efter en förkylning och ca 85% cykelträning i alperna har jag väl inte varit så flitig löpare precis. Men tar det som en spark i arslet och kul att vi fick ett bra race med både omkastningar och små marginaler!!

Man är ju inte bättre än sitt senaste resultat, så idag tog jag cykeln till Ornäs triathlon! En ny tävling i regi av Qwarnsvedens triathlonklubb i samband med Runn-dagarna (Runn är en stor sjö mellan Falun och Borlänge för den oinvigde) Väldigt fint belägen vid Ornässtugan och dessutom, för första gången i år, bra vattentemperatur!! Såg min chans att faktiskt kunna simma och vågade ställa mig långt fram, något som tidigare mest gjort mig översimmad men nu höll jag bra tryck och kom iväg på en fin position, och det var faktiskt bara två killar framför mig upp ur vattnet. Cyklingen kändes bra, och jag låg 2:a totalt efter Clas Björling när vi gick ut på löpning. Dock blev jag visad i fel riktning på första varvet och missade en slinga på ca 300m, men fick en chans att rätta till det direkt efter mållinjen. När jag just hade spurtat för att hålla undan för grabbarna på 2a & 3e plats var det riktigt vidrigt och jag kräktes nästan av att tvingas fortsätta springa, men rätt ska vara rätt och bra att jag fick en chans att rätta till det! Dagen när jag håller undan för Stefan Boremyr på en dalacup (som kom 3a) får helt enkelt vänta på sig 😀 Jag var iallafall procentuellt sett närmare Clas än vad jag var i Mora så jag får döma söndagens prestation som något bättre!

Men en kul och nyttig helg, jag tar med mig några lärdomar:

  1. En spark i arslet för löpträningen
  2. Position är a och o i öppet vatten
  3. Jag presterar bra, kanske t o m bättre dagen efter en sprint
2015-08-09 04.38.52
Ut på löpning i ledningen i Mora. Foto: Mora triathlon
2015-08-09 04.39.28
Prispallen i Mora! Foto: Mora triathlon
2015-08-09 13.48.15
Prisutdelning vid Ornässtugan
2015-08-09 18.01.38
Jag fick ta emot det vackra Ornässmycket som pris!
2015-08-09 19.27.43
Förutom en i sprintsammanhang generös summa prispengar i Mora fick jag även en fin tröja som håller mig varm i höst

 

Tack alla inblandade för en trevlig vecka!!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s