Skandis GP -Jag försökte iallafall

Tillbaka hemma igen efter en trevlig helg i Uppsala. Skulle ju agera lagledare åt Falu CK under Scandinavian Race på lördagen men det blev det tyvärr inget av då 4 av 5 cyklister blev sjuka. Väldigt tråkigt för dem! Åkte upp under lördagen ändå och kikade, det var ju rätt trevligt att sitta på en stol i solen vid vägkanten och kika på loppet också! Helt sjukt vilken fart dessa grabbar kan hålla, tror mer än hälften av startfältet flög av.

Idag skulle jag tävla själv på Skandis GP, norra europas hårdaste varvlopp kallas det. På förmiddagen gick herrarnas seniorklass av stapeln och DSA-triathleterna Oskar och Jonatan inspirerade med en snygg långspurtsseger resp 8:e plats!

Mina adrenalinnivåer blev kanske lite väl höga på startlinjen dock! På första varvet kom jag loss i det första tekniska partiet på blöt kullersten, och tänkte att det är väl bara gasa i den tunga  uppförsbacken mot slottet så får jag se vad som händer sen. Vem vet, det hade ju kunnat gå!! Efter första varvet kom dock verkligheten ikapp och jag insåg att tempot jag satt upp nog inte skulle hålla i 14 varv till, blev inhämtad av en kvartett som jag sedan inte orkade hänga med när vi kom till backen för tredje gången då min kropp inte ställde upp på så värst mycket mer än tröskelfart längre. Mina varvtider blev 4.07, 4.28, 4.26, 4.31 och sedan höll det sig mellan 4.30-4.48 i resterande 11 varv så jag kan ju konstatera att jag var en aning optimistisk 🙂 Men jag ångrar inget, jag skapar hellre lite kaos, det är ju alltid roligt, än fogar mig i klungan för i en klungspurt är jag troligtvis ändå inte så mycket att hänga i julgranen!

Ida Erngren var vrålstark som vanligt och vann, Hanna Laxholm tog en fin andraplats och min klubbkamrat Clara Säll spurtade sig till en riktigt fin tredjeplats, grymt bra kört!

skandisgp7
Stilfadäserna på cykel avlöser varandra, trodde verkligen att jag skulle lyckas nu när vi fått så snygga klubbkläder! Adamsson var kommentator och så glömmer jag ta av mig buffarna innan start! I onsdags råkade jag cykla i knästrumpor, på Duathlon-SM hade jag en benvärmare, var ska detta sluta?! Jaja, jag var glad iallafall och nån ska ju vara mupp också. Foto Michael Grahn
skandisgp1
Inte lyckas jag hålla uppe ett par armvärmare heller, får bli mer bicepscurl framöver! Foto Fredrik Swahn
skandisgp3
Såhär såg det ut i täten i en av backarna när jag halkat efter
skandisgp6
Dagens pallplacerade lagkamrater! Clara Säll 3:a i GP:t och Christina Hultman 2:a i MTB-loppet som gick samma dag, fin dag för Mantra!!
2015-05-09 16.06.54
Lördagen bjöd på fint väder och snabb cykelåkning i Scandinavian Race
Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s