Kost igen…

En fascinerande mängd tid ödslas av kvällspressen och diverse självutnämnda kostexperter på att på olika sätt försöka motbevisa termodynamikens första grundlag (Energi kan inte skapas eller förstöras). Socker är det nya Satan och roten till all ondska osv låter det oftast.

Om man följt mig ett tag vet man att jag också har intresserat mig och experimenterat, bland annat varit vegan ett tag, med utfallet att jag troligtvis fick järnbrist. Det jag kommit fram till är att den berömda KISS-principen som jag lärt mig från multisportare i norrland funkar utmärkt på såväl träning som näring; Keep It Simple, Stupid!

För visst påverkas vi av vad vi äter men när det väl kommer till kritan är det trots allt mest kolatomer och lite annat som åker runt i kroppen. Kroppen är sen rätt väl evolverad för att kunna ta hand om det utan att man själv behöver hålla koll på så värst mycket mer än vilka mängder man stoppar i sig. Det sitter till exempel ändå nästan TVÅ KILO bakterier i mage och tarmar som har sin egen vilja när det gäller upptag, immunfunktion och annat, hur mycket man än försöker detaljstyra sin kost.

Ät det du trivs med, se till att få in lite grönsaker och att energiintag matchar energiuttag bara! Så behöver man inte stressa upp sig över kostfascism, det mår ingen bra av. Glad knopp = glad kropp och vice versa!

/Doktor Lollo

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s