Backtest 2 och sista dagen

Igår var det dags att köra testbacke igen! 25.55 hade jag ju senast, och med rätt så stela ben var jag inte supermotiverad men hade förhoppning att kunna putsa det med några sekunder ändå. Direkt när jag startade hittade jag en bra rytm, och wattmätaren visade bättre siffror än sist, det förbättrade motivationen! Gnetade på kontrollerat, och när jag började komma upp på sisådär 1600 meters höjd blev det kännbart men inte alls lika hårt som sist. Fick ta ner effekten lite sista biten och orkade trycka på lite mer sista kilometern.

24.37 blev det denna gång! 5% förbättring på mindre än en vecka och Queen of the Mountain på Strava 🙂

Förra gången var jag 7sek från dåvarande QOM, men den här gången hade jag sekunderna på min sida. Slog ju förvisso det förra med över minuten, men samma dag som jag körde hade spanska mästarinnan tillika Giro de Italia-etappvinnaren varit här och slaktat QOM, men mitt klarade sig med 5sek 🙂 Skönt, hade varit himla tråkigt att tappa det samma dag! Förstår att man blir stark om man har det här som sina hemtrakter!

Får väl se hur länge det står sig men huvudsaken är iallafall att jag förbättrat både den effekt jag kan hålla i 20min och uthålligheten, och det var min förhoppning innan vi åkte hit!

DSC_0174.JPG
Testbacken 🙂 

I morgon åker vi ner mot Barcelona och sen hem på fredag. Blev en lite kortare tur på 3h för mig idag och Jimmy är fortfarande ute och försöker slå pers i antal höjdmeter på en dag 🙂 Själv står jag över och försöker förgäves mota bort cykelbrännan under tiden!

15010841600891376330161
Obligatorisk ben-semesterbild 🙄
temporary_file1724631982
Gårdagens tur

Vi körde förresten en halvny klättring idag, hade bara kört de första svängarna förut. Den var riktigt brant men fin! Det sköna med klättringarna här är att de oftast är sjukt branta i början men planar ut mot toppen.

 

 

Sista klättringen för mig här fick bli den jag väggade i dag 2. Idag tog jag mig upp med äran i behåll, men jag har verkligen inte rätt utväxling för så branta backar! 3km med korta 16-18% avsnitt som avlöser varandra är inte snällt för benen… Vilket min piriformis börjar påminna mig om, och har ingen lust att komma hem vare sig skadad eller sjuk så Jimmy fick klara sig själv därefter 🙂

DSC_0188.JPG
Elaking 👿 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s