Ett nytt kapitel!

Nu händer det saker och ting hos mig även om det är lugnt på tävlingsfronten ett tag till!

Från och med i morgon tisdag blir jag nämligen heltidsanställd som kemist på lasarettet i Falun! Det känns jättekul och ska bli spännande, även om det kommer att bli en utmaning att kombinera med träningen. Men jag har jobbat heltid förr och presterat bra på tävling så det här ska nog bli bra också! Tillräckligt mycket flex för att hinna med DSA:s morgonsimningar och 5 minuter på cykel mellan hemmet/jobbet och Lugnets simhall hjälper ju en hel del. Sen kommer jag att få vänja mig vid att göra kvällspasset lite senare och de långa passen blir fortfarande på helgerna, så sådär värst stor skillnad just träningsmässigt räknar jag inte med. Motivationen är på topp!

 

Den stora skillnaden kommer att bli att jag kommer att behöva bli väldigt mycket bättre på att planera måltider, matlådor, tvätt och andra småsaker som jag annars har kunnat fördriva dagarna med. Jag räknar inte med att ha tid till sådär värst mycket annat, så det är ju tur att det sociala får sitt både på träning och jobb! På det stora hela tror jag faktiskt att det mest kommer att ha positiva effekter.  Det jag tyckte kunde ställa till det mest när jag jobbade heltid tidigare var att det är ganska svårt att göra ett bra intervallpass om man har jobbat en hel dag och är mentalt utmattad. Men det vet jag ju om nu och då får jag helt enkelt vara lite smart i träningsplaneringen, t ex göra de tuffa passen på morgonkvisten istället. Nya tider och vi får se hur allt går!

 
Till helgen går Velodrom-SM av stapeln här i Falun! Förra året överraskade jag med SM-silver i poänglopp och utmanade till och med om guldet i 3000m förföljelselopp, så i höstas tänkte jag att det vore lite mäktigt ändå att försöka få en sån där mästartröja på 3000m. Men med tanke på det jag skrev ovan om nytt jobb och den mentala utmattning det nog kan medföra särskilt den första veckan, står jag över SM i år. Sen har jag inte hittat någon bra velodromform i år heller då jag fokuserar mer på simning och löpning just nu, så jag hade nog inte kunnat utmana på riktigt ändå. Nästa år kanske!

 

Annars tränar jag på rätt bra här trots att vintern envisas med att pendla mellan -20 och +4 och sällan något däremellan. Bra läge att fokusera på simning helt enkelt! Långfärdsskridskor och längdskidor blandat med lite trainer är perfekt om man som jag tycker det känns lite överskattat att sitta och frysa på cykeln såhär års! Och vill man inte göra det kan man ju alltid åka till Gran Canaria istället som sambon har gjort, ser ju inte alls skönt ut 😉

 

 

 

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s